Beer can bur­ger

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2020
  • Beer can bur­ger

    Beer can bur­ger

    Beer can bur­ger

Het bier gaat niet in de burger. Maar die kun je er natuurlijk wel prima bij drinken. Lekkere BBQ burger uit de USA 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g half-om-halfgehakt
1 blik bier in blik (van 330 ml, of een ander blikje )
8 plakken gerookt ontbijtspek
100 g blue stilton
1 verse jalapeñopeper
4 plakken cheddar

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
barbecue met deksel
bakpapier

Bereidingswijze

-Bereid een barbecue met deksel voor op indirect grillen op medium hitte.
-Kneed het gehakt en verdeel in 4 gelijke porties. Vorm met vochtige handen van elke portie een bal.
-Leg een bal gehakt op een stuk bakpapier en druk plat tot een burger.
-Zet het bierblik in het midden en druk iets aan.
-Vorm een soort bakje van het gehakt door het vlees tegen het blik aan te drukken en je een opstaande rand hebt van ca. 2 cm.
-Bedek de opstaande rand van het bakje rondom met de plakken ontbijtspek. Verwijder voorzichtig het blik en maak zo nog 3 burgers.
-Snijd de bleu stilton in stukjes.
-Maak de jalapeñopeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
-Verdeel de blue stilton en jalapeño over de burgers en dek af met de cheddar.
-Gril de burgers ca. 30 min. indirect op de barbecue met de deksel erop. Draai af en toe zodat ze rondom egaal goudbruin kleuren. Controleer op gaarheid en gril eventueel langer.

Bron

AH

Serveertip

Variatietips:
Hollandse variant:
-Vervang het half-om-half gehakt door Fries gekruid gehakt. Bekleed de burgers rondom met katenspek en vul met zuurkool en geraspte oude kaas.
Italiaanse variant:
-Vervang het half-om-half gehakt door kipgehakt en meng met 40 g geraspte parmezaanse kaas. Bekleed de burgers rondom met parmaham en vul met pestospread en mozzarella.

Serveertip:
Lekker op een geroosterd hamburgerbroodje belegd met romainesla en barbecuesaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten