Jack­fruit­bur­gers

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2020
  • Jack­fruit­bur­gers

    Jack­fruit­bur­gers

    Jack­fruit­bur­gers

  • Jack­fruit­bur­gers

    Jack­fruit­bur­gers

    Jack­fruit­bur­gers

Burgertime! Deze vegaburgers van jackfuit hebben een lekkere bite en zitten vol smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
550 g young jackfruit in blik
400 g kikkererwten in blik
1 el maggi aroma
1 el Amerikaanse hamburgerkruiden
300 g middelgrote uien
3 el milde olijfolie
4 hamburgerbroodjes
2 trostomaten
4 el vegan mayonaise
100 g botersla
12 augurkenplakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schone theedoek

Bereidingswijze

-Laat jackfruit en kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud stromend water.
-Spreid jackfruit en kikkererwten uit over een schone theedoek, vouw dubbel en druk zo veel mogelijk van het vocht eruit.
-Schep het jackfruit, de kikkererwten, Maggi en hamburgerkruiden in een hoge beker. Pureer grof met de staafmixer en schep ⅓ van het mengsel eruit. Dat grove deel is straks lekker voor de bite in je burger.
-Pureer de rest van het mengsel glad en meng het achtergehouden deel erdoor. Vorm er met natte handen 4 burgers van (per 4 personen).
-Snijd de uien in halve ringen.
-Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de uien 15 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.
-Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers 8-9 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
-Verwarm ondertussen de hamburgerbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in plakjes.
-Snijd de broodjes open en besmeer met de mayo, beleg met wat sla, een burger, tomaten, augurk en ui.

Bron

AH

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met een salade van botersla en tomaten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten