Zalig krieltjespannetje met courgette feta eieren en lente-uitjes

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-09-2020
  • Zalig krieltjespannetje met courgette feta eieren en lente-uitjes

    Zalig krieltjespannetje met courgette feta eieren en lente-uitjes

    Zalig krieltjespannetje met courgette feta eieren en lente-uitjes

  • Zalig krieltjespannetje met courgette feta eieren en lente-uitjes

    Zalig krieltjespannetje met courgette feta eieren en lente-uitjes

    Zalig krieltjespannetje met courgette feta eieren en lente-uitjes

  • Zalig krieltjespannetje met courgette feta eieren en lente-uitjes

    Zalig krieltjespannetje met courgette feta eieren en lente-uitjes

    Zalig krieltjespannetje met courgette feta eieren en lente-uitjes

Dit verrukkelijke vegetarische hoofdgerecht smaakte onze nicht en mij uitstekend. De voorgekookte krieltjes uit de koeling wel even voorkoken of voorbakken. Dan de courgetteblokjes erbij en evenn meebakken. De feta, gedroogde tomaatjes en lente-uitjes smaken er super in. Tot slot het met crème fraîche losgeklopte ei en geraspte kaas erover en dan kun je al snelgaan smullen. Dat hebben wij in ieder geval gedaan. Het gerecht is voldoende voor 2 goede eters of voor 3 kleine eters.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
450 gram voorgekookte minikrieltjes uit het koelvak
1 courgette, uiteinden verwijderd, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 lente-uitjes, klein gesneden
Plm. 6 uitgelekte gedroogde tomaatjes op olie, in kleine stukjes
Plm. 100 gram feta in kleine stukjes
2 middelgrote eieren, losgeklopt
3 eetlepels crème fraîche
75 gram geraspte oude kaas
Peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote koekenpan of hapjespan met deksel
Kan de pan niet in de oven dan daarbij nog een ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de minikrieltjes in een koekenpan of hapjespan met een deksel op een lage warmtebron zodat ze lekker gaar en lichtbruin worden of kook ze even een paar minuten voor.
Zodra de krieltjes zacht zijn bak je de courgetteblokjes samen met de knoflook een paar minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Meng de lente-uitjes, stukjes gedroogde tomaten en verkruimelde feta door het krieltjes-courgette-mengsel.
Kan je koekenpan of hapjespan niet in de oven doe alles dan over in een ovenschaal.
Klop de crème fraîche door de losgeklopte eieren, samen met de helft van de geraspte kaas.
Verdeel de rest van de geraspte kaas over de pan.
Zet de pan/schotel zonder deksel plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en lichtbruin ziet.

Serveertip

Lekker met een salade.
In plaats van fetakaas kun je ook zachte geitenkaas gebruiken. Ook lekker.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 31-07-2021

Dank je wel smivla.Fijn dat het courgettepannetje zo in de smaak is gevallen. Fijn weekend en groetjes, Petra

smivla avatar
smivla 29-07-2021

Lekker makkelijk en nog smakelijk ook!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten