Broodpudding met peer en ahornsiroop

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-09-2020
  • Broodpudding met peer en ahornsiroop

    Broodpudding met peer en ahornsiroop

    Broodpudding met peer en ahornsiroop

Lekker zoet nagerecht uit Amerika

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
400 g oud brood en/of croissants
100 g ongezouten boter
500 ml melk
200 g suiker
6 stuks eieren
100 g poedersuiker
halve koffielepel kaneel
halve koffielepel kardemom
scheutje kirsch
1 000 g conference peren
150 ml room
2 eetlepels ahornsiroop
1 stuks vanillestok
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Verkruimel het brood en overgiet met lauwe melk. Laat de melk goed in het brood trekken.
3. Kluts de eieren en meng met de kaneel, de kardemom, een scheutje kirsch en de suiker.
4. Schil de peren en snij 2 peren in fijne schijfjes met een mandoline. Snij de rest van de peren in blokjes.
5. Smelt de boter en giet samen met de peerblokjes bij het beslag.
6. Vet een springvorm in met boter en giet het deeg erin.
7. Bedek het deeg met de plakjes peer.
8. Laat ongeveer 40 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
9. Topping:
-Snij de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit.
-Klop de room op met de ahornsiroop en de zaadjes van de vanillestok tot de room dik vloeibaar is. Giet in een apart kommetje.
10. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij in stukjes en serveer met de topping.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten