Iers sodabrood

  • Iers, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-09-2020
  • Iers sodabrood

    Iers sodabrood

    Iers sodabrood

Legendarische gerechten zoals ciabatta of panettone kunnen niet tippen aan traditioneel Iers Sodabrood. Zoet of hartig, altijd heerlijk met boter en zelfgemaakte frambozenjam of gerookte zalm met dille.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g bloem
½ koffielepel bicarbonaat
½ koffielepel zout
6 dl karnemelk
enkele takjes verse rozemarijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm en bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190°C. Boter de bakvorm in en bedek met bakpapier.
2. Zeef de bloem met het zout en bicarbonaat in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
3. Voeg de karnemelk toe en meng tot je een deeg bekomt. Haal uit de kom en leg op een bebloemd werkvlak. Kneed verder gedurende enkele minuten tot het deeg zacht aanvoelt. Vorm het deeg tot een rechthoekige vorm die in de bakvorm past. Schik in het bakblik met bakpapier.
4. Trek met een scherp mes diagonale sneden in de bovenkant van het deeg. Trek de takjes van de rozemarijn los en steek ze in de sneden.
5. Bak het brood gedurende 35 à 45 minuten.
6. Haal het brood uit de oven en de bakvorm. Check of het gaar is door er op de onderkant op te kloppen. Als dit hol klinkt is, het oké. Laat het afkoelen op een rooster.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten