Scampi's in pestosaus met tomatenbulgur

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2020
  • Scampi's in pestosaus met tomatenbulgur

    Scampi's in pestosaus met tomatenbulgur

    Scampi's in pestosaus met tomatenbulgur

Dit smaakvolle recept  kan je zowel inzetten als voor- en hoofdgerecht. De vele smaken maken dit een eenvoudig maar erg lekker gerechtje, ideaal op een zomerse dag. De ingrediëntenverhouding is opgesteld als voorgerecht. Wil je er liever een hoofdgerecht van maken? Verdubbel dan de ingredienten 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 grote garnalen/scampi gepeld en darmkanaal verwijderd
200 gram bulgur
400 gram tomatenblokjes (blik)
1 courgette in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel groene pesto
2 dl room
1 snuifje chili
1 koffielepel Suiker
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng de tomatenstukjes met suiker, chili en wat zout. Leng aan met water tot 5dl tomatencoulis.
-Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot en stoof de courgetteblokjes op een zacht vuur. Laat een handvol minuten stoven.
-Voeg de tomatencoulis toe, gevolgd door de bulgur. Dek af en laat een tiental minuten garen. Haal daarna van het vuur en laat nog een kleine tien minuten (afgedekt) rusten.
-Verhit ondertussen opnieuw wat olijfolie in een pan. Kruid de scampi met peper en zout en bak ze kort langs elke kant in de hete olie.
-Meng de room en pesto onder de gebakken scampi en laat twee minuutjes bakken. Werk naar smaak af met peper en/of zout.

Serveer op elk bord een schepje saus, daarop wat bulgur en tot slot enkele scampi. Smakelijk!

Bron

colruyt

Serveertip

De ingrediëntenverhouding is opgesteld als voorgerecht. Wil je er liever een hoofdgerecht van maken? Verdubbel dan het aantal personen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten