Heerlijke ovenpasta met ham en kaas, prei en erwtjes.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-09-2020
Heerlijk zo'n alles in één ovenschaaltje. Mooi voor te bereiden , hup de oven in en ondertussen de keuken opgeruimd en na 30 min aan tafel. Het fijne van dit gerecht is, dat de penne gaart in de saus net zoals bij lasagne bladen. Echt een heerlijk dagelijks schoteltje.
Ingrediënten 2 personen
100 gram mini penne of andere kleine pasta naar keuze50 g ongezouten roomboter + extra om ovenschaal in te vetten
50 g bloem
600 ml groente- of kippenbouillon
100 ml (kook)room (melk kan ook)
250 g prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
75 g diepvries tuinerwtjes
1 tl gedroogde dille
75 g gekookte ham blokjes
80 g belegen kaas, geraspt
Benodigdheden
Ovenschaal of schaaltjes, pan snijplank en mesBereidingswijze
Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe. Laat dit al roerend op een zacht vuurtje in 5 minuten garen.
voeg al roerend en in delen de bouillon toe zodat er een moie egale en gladde saus ontstaat.
Breng de saus aan de kook en voeg de room, prei , doperwtjes en dille toe en laat de saus enkele minuten enkele minuten pruttelen.
Roer de ongekookte pasta erdoor met de ham blokjes en de helft van de kaas.
Verdeel de inhoud van de pan over 2 ovenschaaltjes en bestrooi met de rest van de kaas.
Ondertussen is je oven al voorverwarmd op 220 graden en mogen de schaaltjes erin om 30 minuten te garen en de kaas topping mooi bruin ziet.
Bron
Keukenliefde eigen tekst en foto's
Serveertip
Serveer eventueel met wat komkommer of wortelsalade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties