Broodje Bismarck

  • Duits, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-09-2020
  • Broodje Bismarck

    Broodje Bismarck

    Broodje Bismarck

Dit eenvoudige broodje met haring zou de favoriete lunch van Otto Von Bismarck geweest zijn. Of dat werkelijk klopt is voor voer voor historici. Dat dit een enorm smakelijk broodje is, staat dan weer wel vast!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 piccolo krokante, langwerpige pistolet/broodje
1 haring ingelegd op azijn
1 handvol uiringen
1 takje peterselie fijngesnipperd
1 eetlepel tartaarsaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Leg de haring op een stukje keukenpapier en dep droog.
-Snijd het broodje net niet helemaal door - let er op dat één lange zijde nog dicht is.
-Bestrijk beide helften met wat tartaarsaus. Je kan ook met mayonaise of simpelweg niets werken.
-Leg de haring in het broodje.
-Schik er wat fijne uiringen op en bestrooi tot slot met wat fijngesnipperde peterselie.

Bron

recepten be

Serveertip

Een lekkere toevoeging: schik er ook enkele plakjes zoetzure augurk (cornichon) op

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten