Broodje Bismarck
- Duits, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
- Geplaatst op 02-09-2020
Dit eenvoudige broodje met haring zou de favoriete lunch van Otto Von Bismarck geweest zijn. Of dat werkelijk klopt is voor voer voor historici. Dat dit een enorm smakelijk broodje is, staat dan weer wel vast!
Ingrediënten 1 persoon
1 piccolo krokante, langwerpige pistolet/broodje1 haring ingelegd op azijn
1 handvol uiringen
1 takje peterselie fijngesnipperd
1 eetlepel tartaarsaus
Bereidingswijze
-Leg de haring op een stukje keukenpapier en dep droog.
-Snijd het broodje net niet helemaal door - let er op dat één lange zijde nog dicht is.
-Bestrijk beide helften met wat tartaarsaus. Je kan ook met mayonaise of simpelweg niets werken.
-Leg de haring in het broodje.
-Schik er wat fijne uiringen op en bestrooi tot slot met wat fijngesnipperde peterselie.
Bron
recepten be
Serveertip
Een lekkere toevoeging: schik er ook enkele plakjes zoetzure augurk (cornichon) op
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties