1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Broodje Bismarck

Broodje Bismarck

  • Duits, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-09-2020

Ingrediënten 1 personen


1 piccolo krokante, langwerpige pistolet/broodje
1 haring ingelegd op azijn
1 handvol uiringen
1 takje peterselie fijngesnipperd
1 eetlepel tartaarsaus



Broodje Bismarck
Broodje Bismarck

Dit eenvoudige broodje met haring zou de favoriete lunch van Otto Von Bismarck geweest zijn. Of dat werkelijk klopt is voor voer voor historici. Dat dit een enorm smakelijk broodje is, staat dan weer wel vast!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Leg de haring op een stukje keukenpapier en dep droog.
-Snijd het broodje net niet helemaal door - let er op dat één lange zijde nog dicht is.
-Bestrijk beide helften met wat tartaarsaus. Je kan ook met mayonaise of simpelweg niets werken.
-Leg de haring in het broodje.
-Schik er wat fijne uiringen op en bestrooi tot slot met wat fijngesnipperde peterselie.

Serveertip

Een lekkere toevoeging: schik er ook enkele plakjes zoetzure augurk (cornichon) op

Bron

Recepten be



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top