Italiaanse kabeljauwfilet aglio e olio e peperoncino

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-08-2020
  • Italiaanse kabeljauwfilet aglio e olio e peperoncino

    Italiaanse kabeljauwfilet aglio e olio e peperoncino

    Italiaanse kabeljauwfilet aglio e olio e peperoncino

Heerlijke gebakken kabeljauw in een lekkere olijfolie, veel knoflook en pittige pepers. Snel klaar en erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Plm. 350 gram kabeljauwfilet
Peper, zout
1 eetlepel citroensap
1 rode peper, zonder zaad en pitjes, in kleine stukjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 eetlepels goede olijfolie
Gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Bereidingswijze

Druppel het citroensap over de kabeljauwfilet en laat even intrekken.
Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak hierin de stukjes rode peper en de knoflook plm. 2 minuten al omscheppend. Haal ze uit de pan.
Voeg de 3e eetlepel olijfolie toe aan het overgebleven vet en bak hierin de vis aan beide kanten snel lichtbruin en gaar. Kruid de vis met peper en zout.
Verdeel de pepers, knoflook en peterselie over de kabeljauw en SMULLEN maar !

Serveertip

Lekker met worteltjes met balsamico (zie mijn recept) en bijvoorbeeld aardappelpuree, gekookte aardappelen of gebakken aardappelen.

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 04-09-2020

Was lekker. Omdat de verse kabeljauw op was heb ik bevroren vis gebruikt. Geen tijd meer om rustig te ontdooien dus de vis in de stoomoven bereidt. Eerst zonder de kruiden totdat het wat ontdooid was en daarna dus nog even in de stoomoven met het knoflook/rode peper mengsel. Was ook lekker. De volgende keer op de bakmanier proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten