Hasselback Courgette uit oven of van de bbq.....met veel variaties.
- Wereld, Bijgerecht
- 20-30 min.
De courgette nu volop in het seizoen en eens heel wat anders dan courgettesoep of gevulde cougette, Ja deze ook...... maar dan toch weer héél anders.
Een heerlijke vegetarische variant dus op de alom bekende Hasselback-potato, gemaakt met een courgette. Op smaak gebracht met een zelfgemaakte kruidenolie en gegratineerd met feta. Heerlijk!
Mocht er nog een mooie nazomerse avond in het verschiet liggen dan wordt dit het bijgerecht op de :)
En anders gaan we het zeker gauw eens in de oven en met zoveel andere al dan niet vegetarische variaties zet je steeds wat anders op tafel dat nog eens mooi oogt :)
Ingrediënten 4 personen
2 courgettes1 eetlepel Provençaalse kruiden
olijfolie
200 gram feta (in plakjes)
1 eetlepel munt (grof gehakt)
Benodigdheden
Oven, bakpapier, pollepels, snijplank en messBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een courgette tussen 2 eetstokjes of pollepels. Snijd de courgette net niet helemaal door in plakken van 1 cm dik. De stokjes of lepels zorgen ervoor dat je niet helemaal kunt doorsnijden. Herhaal dit bij de andere courgette.
Meng de Provençaalse kruiden met een scheut olijfolie. Snijd de feta in plakjes van ½ cm.
Leg de ingesneden courgettes op een bakplaat. Besprenkel met de kruidenolie en steek de plakjes feta in de inkepingen.
Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de courgettes voor het serveren met de munt.
Bereid de courgettes op de barbecue. Bekleed een (barbecue)bakplaat met aluminiumfolie en leg de ingesneden courgettes erop. Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes 15 tot 20 minuten op de hete barbecue.
Bron
Proef het Zuiden
Serveertip
Vul de inkepingen van de courgette ook eens ......
1 Met plakjes salami en mozzarella
2 Of blokjes tomaat, Griekse yoghurt en koriander .
3 Tomatensaus en geraspte kaas .
4 Geroosterde plakjes bacon en cheddar.
5 Geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en basilicum .
6 Tomatenblokjes, bosui, rauwe ham en barbecuesaus .
7 Kruidenboter en rozemarijn .
8 Gorgonzola en tijm.