Firecracker Zalm....

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-08-2020
  • Firecracker Zalm....

    Firecracker Zalm....

    Firecracker Zalm....

  • Firecracker Zalm....

    Firecracker Zalm....

    Firecracker Zalm....

  • Firecracker Zalm....

    Firecracker Zalm....

    Firecracker Zalm....

  • Firecracker Zalm....

    Firecracker Zalm....

    Firecracker Zalm....

  • Firecracker Zalm....

    Firecracker Zalm....

    Firecracker Zalm....

Firecracker saus is eigenlijk een soort van chilisaus met een mix van zoet en spicy. Ik had geen sambal dajak extra pittig en heb de iets zoetere gewone sambal badjak gebruikt. Voor ons precies goed qua smaak .Heerlijk om zó eens op een spicy manier zalm te bereiden

Ik maakte deze zalm speciaal voor het gezinnetje van onze dochter, dat elke maandag komt eten. Helaas mochten de kinderen door hun verhoudheid niet naar school en is er een test aangevraagd. 
Dus hebben we de zalm en de rest van het gerecht maar als thuisservice afgeleverd :) Dat was in ieder geval een succes en nu maar hopen op een juiste uitslag van de test.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stuks verse zalm zonder huid 150 gram per stuk
2 teen knoflook geperst
2 lente-ui in ringetjes
2 el sambal badjak ( extra hot)
2 el sojasaus
2 el zonnebloemolie
1 el tomatenketchup
1 tl bruine suiker
1 tl gemberpoeder
1 tl paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, pan

Bereidingswijze

Maak een marinade in een schaal door de sojasaus, zonnebloemolie, tomatenketchup, sambal, basterdsuiker, gemberpoeder en de knoflook goed door elkaar te roeren.

Dep de zalm droog en wrijf deze aan alle zijden in met paprikapoeder.
Smeer de geroerde marinade rondom de stukken zalmfilet.

Leg ze in de schaal en dek af. Laat de stukken zalm minimaal 2 uur marineren. Liever nog een nacht.Neem een koekenpan en verhit er een klein beetje olie in. Bak de zalmfilets ongeveer 5 minuten aan een kant, keer ze en bak nog eens 2 minuten.

Serveer de zalm met gesneden ringetjes bosui en eventueel wat sambal.

Bron

Smaakmenutie eigen tekst en foto's.

Serveertip

Lekker met rijst en geroerbakte peultjes of broccoli.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten