1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Roti
  6. 4 Hour Body - Roti Kip

4 Hour Body - Roti Kip

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-08-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gram Kippendij
Roti Kruiden mix

Courgette 2 stuks
Een ui
Okra

Groenteboullion

Kouseband of Diepvries Sperziebonen
Stengel BleekSelderij
Selderij blad

8 hardgekookte Eieren

Sla

Mdm Jeanette sambal geel (zelfgemaakt bv)


Verder heb je nodig


Grote Gietijzeren Skillet
Wok of hapjespan


4 Hour Body Dieet

Binnen het 4 hour Body dieet is het eten van aardappels, brood en andere "verkeerde"  koolhydraten niet toegestaan, behalve op de wekelijkse smokkeldag.

Om nou toch eens iets anders te kunnen eten dan Bonen, Tomaten en Vlees experimenteer ik al een tijdje met een alternatieve versie van Roti. Hierin gebruik ik Courgette ipv aardappel en een beetje Okra voor de binding.

Dit gerecht is dus een " Work in Progress"  

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Wrijf de stukken Kippedij goed in met de Roti Mix en laat deze een paar uur intrekken
Maak ongeveer een Liter Groenteboullion
Kook de Eieren
Snipper een ui
Snijd de Courgettes in plakken van ongeveer een Cm en daarna in vieren.
Snijd de de Okra en de bleekselderij in plakjes
Snijd de gemarineerde kippendijen in stukken (3 of 4 per dij)

Bereiding:
Bak de kip op hoog vuur in olie of roomboter totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
Leg deze daarna apart.

Fruit daarna de ui aan in het restant aan olie of boter in dezelfde pan.
Voeg de bleekselderij en een deel van de Courgette stukken toe en laat alle vet opnemen door de ingrediënten.
Hierna "verhuis" ik meestal naar een grotere Wok of Hapjespan.

Voeg de Kip, Okra en de rest van de Courgette toe en vul de pan met een laagje Boullion zodat alles onder staat.
Voeg naar smaak nog wat Roti kruidenmix toe.
Smoor het geheel gaar en voeg eventueel wat boullion toe als het te droog wordt.

Voeg op het laatst de kouseband of diepvries Sperziebonen toe en laat deze garen, maar niet te veel zodat ze "bite" blijven houden. Voeg ook de eieren toe. Garneer met Selderijblad.

Voeg naar smaak wat gele Madam Jeanette sambal toe om

Omdat de Roti zelf niet is toegestaan kan je dit gerecht eten met Slablad of een andere stevige bladgroente zoals witlof als vervanger.


Serveertip

Voor extra "bite" kan je op het laatst ook nog wat bleekselderij stukjes toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenalchemist


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenalchemist
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top