1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Lasagne
  6. Lasagne met sint-jakobsnoot en zeetong

Lasagne met sint-jakobsnoot en zeetong

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-08-2020

Ingrediënten 4 personen


25 g boter om sjalot en look aan te stoven
200 g champignons
1 grote sjalot
1 teentje look
160 g zeekraal
1 tomaat
4 bladeren verse pasta
8 coquilles
2 zeetongfilets
4 el bloem

Eerste saus:
1 dl water
1 dl sojasaus
100 g zachte boter

Tweede saus:
4 rijpe tomaten
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie
1 teentje look
2 blaadjes laurier
1 el suiker
1 kl grof zeezout
1 el balsamicoazijn
1 el tomatenketchup



Lasagne met sint-jakobsnoot en zeetong
Lasagne met sint-jakobsnoot en zeetong

Feestelijk voorgerecht dat Uw gasten zeker en vast zal bekoren 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In dit recept maken we twee sauzen.
-Laat voor de eerste saus 1 dl water opkoken met de sojasaus en de zachte boter. Neem de pan van het vuur en mix alles glad met de mixer.
-Ontvel en ontpit voor de tweede saus de tomaten en laat ze samen met de tomatenpuree opkoken. Plaats daarna op een zacht vuur om het te laten sudderen en voeg olijfolie toe, look, laurier, suiker, zout, balsamicoazijn en ketchup. Laat alles 20 minuten sudderen. Giet vervolgens alles door een puntzeef.

-Maak nu de champignons schoon. Stoof ze kort met look en sjalot in een klein klontje boter.
-Maak de zeekraal schoon.
-Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes. De tomaat wordt op het laatste toegevoegd bij de champignons. De pan wordt niet meer op het vuur geplaatst.

-Kook de lasagnebladeren volgens de voorschriften in gezouten water.

-Bebloem de gefileerde tongfilets en bak ze in goede boter bruin. Kruid de vis met peper en zout.
-Schik een blaadje lasagne op het bord.
-Nappeer met de eerste saus en voeg de champignons toe.
-Schik er de vis bij samen met de tomatencompote (tweede saus).

Bron

Lekker van bij ons - chef = Claudia Allemeersch



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top