Risotto met prei en gerookte vis
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-08-2020
Makkelijk en lekker risotto gerecht
Ingrediënten 4 personen
2 preistengels (200 g fijngesneden wit van prei)300 g risottorijst
60 cl visbouillon
20 cl volle melk
300 g gerookte zalm
3 el room
50 g jonge spinazieblaadjes
4 el bladpeterselie
sap en zeste van ½ citroen
boter
15 cl droge witte wijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
2. Was de prei en snij in fijne ringen.
3. Verwarm een klontje boter in een kookpot en stoof de preiringen zacht.
4. Roer de rijst erdoor en overgiet met de witte wijn.
5. Laat de wijn verdampen, voeg bouillon en melk toe en breng aan de kook.
6. Leg de zalmplakjes erop en dek de pot af. Plaats 18 min in de oven.
7. Laat de spinazieblaadjes slinken in een kookpot met 1 el water. Kruid met peper en zout. Knijp de gare spinazie goed uit om extra vocht te vermijden.
8. Haal de pot met risotto uit de oven en schep de spinazie en room door de risotto en zalm. Dek de pot af en laat 5 min rusten.
9. Breng de risotto op smaak met versgemalen zwarte peper, zout, citroensap en zeste.
10. Snipper de bladpeterselie fijn en schep door de risotto. Serveer onmiddellijk.
Bron
spar
Laatste reacties
Was heel lekker, Marc. Ik heb de risotto wel op de gewone ouderwetse manier gemaakt, anders waren het voor mij wat teveel toestanden. Lieve groet Cecile
Heel lekker. Ik heb er maar 100g spinazie in gedaan e en zal het zeker nog een keer maken. Dank!
Heel lekker!