Ovenschotel romanesco of bloemkool met kipfilet spekjes eieren en kaas

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-08-2020
  • Ovenschotel romanesco of bloemkool met kipfilet spekjes eieren en kaas

    Ovenschotel romanesco of bloemkool met kipfilet spekjes eieren en kaas

    Ovenschotel romanesco of bloemkool met kipfilet spekjes eieren en kaas

  • Ovenschotel romanesco of bloemkool met kipfilet spekjes eieren en kaas

    Ovenschotel romanesco of bloemkool met kipfilet spekjes eieren en kaas

    Ovenschotel romanesco of bloemkool met kipfilet spekjes eieren en kaas

Wij zijn dol op romaanesco (groene bloemkool). De romanesco is een bloemkool met veel meer smaak dan de gewone bloemkool. Bij "tips" vind je een link naar de romanesco op internet. De kleur van de romanesco blijkt ook bij het koken groen. Je kunt met de romanesco dezelfde recepten maken als met bloemkool. Deze keer met kipfilet, wat spekreepjes en eieren. De eieren woden losgeklopt met de kaas en vermengd met de gebakken spekjes en kipfilet. Lekker gratineren en smullen maar!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 romanesco of middelgrote bloemkool
Plm. 200 gram kipfilet, in blokjes
Handje magere gerookte spekblokjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1 teentje knoflook
2 eieren, losgeklopt
Plm 75 gram geraspte belegen kaas
1/2 eetlepel kerriepoeder
Peper, zout
3 lente-uitjes, schoongemaakt in ringetjes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
koekenpan
vergiet
grote kom

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Kook de romanesco of bloemkool beetgaar in water met zout. Laar goed uitlekken in een vergiet.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes bruin en knapperig. Voeg de kipstukjes toe en bak deze mee tot lichtbruin (hoeven nog niet gaar te zijn !).
Kruid de kip met peper, zout en kerriepoeder. Laat iets afkoelen.

Doe de beetgaar gekookte en goed uitgelekte romanesco of bloemkool in een grote kom. Meng de kip, spek, losgeklopte eieren en 2/3 van de kaas erdoor.
Verdeel het groentemengsel over een ovenschaal en bestrooi de bovenkant met het restant van de kaas.
Bak de ovenschotel plm. 20 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de groente een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

https://groentegroente.nl/groentes/romanesco/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten