Thaise viscurry met Noordzeevis

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2020
  • Thaise viscurry met Noordzeevis

    Thaise viscurry met Noordzeevis

    Thaise viscurry met Noordzeevis

=16pxIn " Op Oostendse Wijze "  gaat TV-chef Dagny Ros samen met Oostendse chefs aan de slag met Oostendse streekproducten. Dit is een recept van restaurant St. Malo in Oostende. Het restaurant met de van oorsprong zeer Franse naam biedt sinds enkele jaren ook Thaise gerechten aan en doet dat met verve en kunde. Een zeer goede keuze als je straks een tafel zoekt in de badplaats Oostende.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el arachideolie
2 el groene currypasta
1 l kokosmelk
1 el nam pla (Thaise vissaus)
1 el palmsuiker (of gewone suiker)
Noordzeevis naar keuze (tong, zeeduivel, pieterman, rode poon)
2 takjes citroengras
3 kaffir limoenblaadjes
enkele Thaise aubergines
Thaise basilicum
koriander
Eventueel: bloemkoolroosjes, courgette, boontjes, ...
jasmijnrijst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de arachideolie en voeg de groene currypasta toe. Laat de aroma's vrijkomen. Blus met een geutje kokosmelk, en voeg daarna zachtjes de rest van de kokosmelk toe. Kruid met de nam pla en een eetlepel palmsuiker.

Stoom de vis gedurende 5 tot 7 minuten in een stoommand of in de oven. Snijd de groenten en voeg ze toe aan de curry. Kneus het citroengras en voeg ook dit toe aan de bereiding, samen met de limoenblaadjes. Zij zullen de curry verder parfumeren. Breng nog gedurende 5 minuten aan de kook en laat zachtjes sudderen.

Werk af met enkele fijngesnipperde blaadjes basilicum en koriander. Serveer met beetgare jasmijnrijst.

Bron

restaurant St Malo - Oostende -

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten