Spiegelei met gekonfijte knolselderij en hazelnoten

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-08-2020

Mooi gerecht .
Ook leuk om als voorgerecht te serveren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 knolselderij
60 gram boter
1 teentje knoflook
4 verse scharreleieren
3 takjes verse fijm
4 bosuitjes in kleine ringetjes
1 handvol rucola
6 hazelnoten fijngehakt
2 eetlepels notenolie
Olijfolie
Peper, nootmuskaat en zeezout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Uitsteekvormpjes 10 en 3
cm doorsnede

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snij 1/3 van de knolselderij in dunne plakken van circa 3 mm.
Neem de uitsteekvorm van 10 cm en steek de buitenkant rond
Maak in elke schijf een gat van ongeveer 3 cm.

Snijd de rest van de knolselderij grof en kook de knolselderij gaar in licht gezouten water.
Laat goed uitlekken en mix in een blender met de boter.
Breng op smaak met peper , nootmuskaat en zeezout.
Houd de knolselderijmousseline warm .

Bak de knolselderijschijven Samen met het geplette teentje knoflook aan beide zijden licht goudbruin in een scheutje olijfolie.
Kruid met peper en zeezout.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan .
Kruid de olie lichtjes met peper en zeezout en breek er de 4 scharreleieren in.

Leg over elk ei voorzichtig een schijf knolselderij en laat de dooier telkens in het voorgemaakte gaatje passen.
Laat de scharreleieren garen op een middelhoog uur en rits de tijmblaadjes erover.

Steek de eieren met de uitsteekvorm (10 cm doorsnee) uit die je eerder voor de knolselderijschijven gebruikte en neem ze uit de pan.

Serveren : lepel wat van de knolselderijmousseline in het midden van elk bord.
Schik de eieren er op en werk af met de bosui ,rucola hazelnootschilfers en de notenolie

Bron

njam

Serveertip

Je kunt de bosui e.v.t in stukjes van 5 cm snijden .
Daarna even smoren in de pan .

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten