Pittige kidneybonen met paprika feta en harissa snel en super gezond

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-08-2020
  • Pittige kidneybonen met paprika feta en harissa snel en super gezond

    Pittige kidneybonen met paprika feta en harissa snel en super gezond

    Pittige kidneybonen met paprika feta en harissa snel en super gezond

Soms heb je niet veel tijd (of veel zin) om een uitgebreide maaltijd te maken.
In zo'n geval grijp ik vaak naar mijn voorraad peulvruchten in pot of blik.
Door de toevoeging van harissa en de feta ontstond deze heerlijke vegetarische bonenschotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 grote gele paprika, schoongemaakt in stukjes
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 blikje kidneybonen (400gr), afgespoeld en uitgelekt
1/2 eetlepel harissa
Zout, peper
100 gram feta, in stukjes
3 lente-uitjes in kleine ringetjes gesneden
2 eetlepels gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan of wok
vergiet

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Bak de stukjes paprika plm 3 minuten al omscheppend mee.
Bak de komijn (djinten) 1 minuut mee.
Voeg de goed uitgelekte kidneybonen toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg de harissa en de lente-uitjes toe. Weer goed mengen en alles nu goed verwarmen.
Roer vlak voor het opdienen de stukjes feta en de gehakte peterselie door de bonen.

Lekker met gebakken aardappelen maar ook alleen een salade is er lekker bij.

Serveertip

Harissa is een hete rode saus uit de Magrebh, die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat weg heeft van sambal en chilisaus. Hij wordt vooral in Noord-Afrikaanse landen gebruikt bij de bereiding van soepen, couscous, deegwaren, rijstgerechten en merguez. De saus wordt in tubes en blik verkocht. Op het internet vind je ook recepten voor het zelf maken van harissa.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 29-03-2021

Graag gedaan Albert. Altijd leuk om te horen dat een gerecht in de smaak is gevallen. Volgende keer misschien "hete"harissa gebruiken?

abloemendal avatar
abloemendal 23-03-2021

Vandaag dit gerecht gemaakt met milde harissa. Voor mij had het nog wel iets pittiger gemogen, met het was wel heel lekker. Dank je wel voor het delen Petra!

pwiggers avatar
pwiggers 15-11-2020

Jammer Monique dat je geen harissa had. De smaak met ras el hanout is dan heel anders. Harissa is een pittige pasta en as el hanout zijn droge kruiden met een andere smaak waarvan je vast veel minder had moeten gebruiken. Je had beter sambal of chilisaus kunnen gebruiken. Groetjes, Petra

moniquek1 avatar
moniquek1 14-11-2020

had geen harissa in huis maar had ,ras el hanout kruiden dacht dat daar hetzelfde in zat maar was niet wat ik dacht,denk dat ik me smaak nu ook anders is want hoop dingen vindt ik nu anders smaken dan voor de hersenkneusing. groetjes monique

pwiggers avatar
pwiggers 27-08-2020

Bedankt Jos voor je reactie en het bewaren van dit lekkere recept. Ik heb de harissa gewoon gekocht. Je hebt een milde en hete versie. Ik heb de milde gebruikt. Wij vonden dit een heerlijke bonenschotel. Ik hoop jij ook. Groeten van Petra

professoroud avatar
professoroud 26-08-2020

Lijkt me lekker, dus ik bewaar je recept.Toen ik de ingrediëntenlijst zag dacht ik, Harissa; even opzoeken. Achteraf bleek dat helemaal niet nodig :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten