Romige Toscaanse Gnocchi.....
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 25-08-2020
Tijdens de fietstocht van verleden week dinsdag kwamen onvermijdelijk :) ook de gesprekken over eten weer aan de beurt. We kwamen tot de conclusie , dat we steeds kleinere hoeveelheden vlees en vis aten en geregeld iets vegetarisch maakten en dat die gerechten zó lekker waren, dat vlees of vis echt niet gemist wordt. Per appje kreeg ik het bovenstaande recept gestuurd en het bleek een simpel, maar oh zo lekker en snel gerechtje uit het blad " Boodschappen " te zijn.
Vandaag gemaakt . Heel erg lekker en de smakelijke eenvoud is de kracht van dit snelle , eenvoudige gerecht en zeker ideaal na een lange werkdag, want na 15 minuten kun je al aan tafel.
Liever niet vegetarisch? Serveer er een stukje witvis bij.
Ingrediënten 4 personen
500 gram gnocchi (pak) of500 gram gnocchi (koelvers)
1 pot rode pesto (ca. 180 g)
250 milliliter kookroom
600 gram spinazie (panklaar)
50 gram pijnboompitten in droge pan geroosterd
Benodigdheden
Grote pan en pan voor de gnocchiBereidingswijze
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking en bewaar een kopje kookwater voor eventuele verdunning van de saus.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze uitdampen op keukenpapier.
Doe de pesto met de kookroom in een ruime pan of wok , roer door elkaar , breng aan de kook en laat een beetje indikken.
Voeg dan handje voor handje de spinazie toe en laat slinken. Voeg de gnocchi toe aan de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout uit de molen en verdun de inhoud van de pan met een scheutje kookvocht van de gnocchi, mocht dat nodig zijn.
Verdeel de inhoud van de pan over 4 borden en strooi er de pijnboompitten over.
Bron
Boodschappen ( juli 2020) eigen tekst en foto's
Serveertip
Serveer met een tomatensalade met rucola aangemaakt met witte balsamicoazijn en wat goede olijfolie. Een volgende keer maak ik mijn eigen rode pesto .
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties