Zalmmoten in spinazieroomsaus 

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-08-2020
  • Zalmmoten in spinazieroomsaus 

    Zalmmoten in spinazieroomsaus 

    Zalmmoten in spinazieroomsaus 

  • Zalmmoten in spinazieroomsaus 

    Zalmmoten in spinazieroomsaus 

    Zalmmoten in spinazieroomsaus 

  • Zalmmoten in spinazieroomsaus 

    Zalmmoten in spinazieroomsaus 

    Zalmmoten in spinazieroomsaus 

Gepocheerde zalm in een witte-wijn-roomsaus met tomaatjes en spinazie! Heerlijk met bijvoorbeeld pasta. 

https://chivanne.nl/zalmmoten-in-spinazieroomsaus/

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 zalmmoten zonder huid

250 gram rijpe cherrytomaatjes

200 gram babyspinazie of normale fijngehakt

handjevol verse bieslook (grof gehakt)

handjevol verse dille (geplukt met takjes en al)

100 ml droge witte wijn of het sap van een halve citroen

125 ml kookroom

peper en zout

olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de zalm op kamertemperatuur komen zo'n 20 minuten voor bereiding.

Was en snijd de tomaatjes doormidden. Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan en bak de tomaatjes enkele minuten aan. Voeg nu de spinazie toe en roer om totdat hij geslonken is.

Voeg de witte wijn, kookroom, bieslook en peper en zout toe. Breng tegen de kook aan totdat er hele kleine bubbeltjes ontstaan en zet het vuur op middelmatig tot zacht vuur, zodat je de saus onder controle houdt.

Droog de zalm aan beide kanten en kruid met peper en zout. Leg ze in de saus en laat garen voor 10 minuten. Halverwege draai je ze een keer om en heb je een gasfornuis, dan leg je ze op een andere plek in verband met de verschillende warmte in de pan door het kleine vuur.

In de tussentijd kun je pasta, parelcouscous of krieltjes bereiden maar houd voor je start rekening met de bereidingstijd. Gebakken aardappeltjes hebben langer nodig dan de zalm dus daar kun je beter mee starten.

Na 10 minuten zet je het vuur uit en strooi je verse dilletakjes over het gerecht. Serveer direct.



Serveertip

Lekker met parelcouscous, rijst of pasta.

Laatste reacties

chivanne avatar
chivanne 23-12-2020

Wat leuk om te lezen, blij dat hij zo goed in de smaak viel!! Fijne dagen gewenst! 🌟

professoroud avatar
professoroud 22-12-2020

Smelt op de tong! Wat heerlijk was dit. Met citroensap gemaakt en zonder dille want dat is niet mijn smaak. Komt zeker weten vaker op tafel; dank je wel <3

lelie2 avatar
lelie2 08-11-2020

Was heel lekker

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 05-09-2020

Ja lekker, goed gecombineerd dus ga ik namaken. (maar dan wel me gewoon room, want kookroom is beetje niks).

ClaraCo avatar
ClaraCo 03-09-2020

Sjonge wat een super lekker recept, de zalm en de tomaatjes zijn door de saus een geheel geworden! Supreme gerecht, dat gaan we vaker eten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten