1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalmmoten in spinazieroomsaus 

Zalmmoten in spinazieroomsaus 

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-08-2020

Ingrediënten 2 personen


2 zalmmoten zonder huid

250 gram rijpe cherrytomaatjes

200 gram babyspinazie of normale fijngehakt

handjevol verse bieslook (grof gehakt)

handjevol verse dille (geplukt met takjes en al)

100 ml droge witte wijn of het sap van een halve citroen

125 ml kookroom

peper en zout

olijfolie



Zalmmoten in spinazieroomsaus 
Zalmmoten in spinazieroomsaus 
Zalmmoten in spinazieroomsaus 

https://chivanne.nl/zalmmoten-in-spinazieroomsaus/

https://chivanne.nl/zalmmoten-in-spinazieroomsaus/
Zalmmoten in spinazieroomsaus 
Zalmmoten in spinazieroomsaus 

Gepocheerde zalm in een witte-wijn-roomsaus met tomaatjes en spinazie! Heerlijk met bijvoorbeeld pasta. 

https://chivanne.nl/zalmmoten-in-spinazieroomsaus/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de zalm op kamertemperatuur komen zo'n 20 minuten voor bereiding.

Was en snijd de tomaatjes doormidden. Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan en bak de tomaatjes enkele minuten aan. Voeg nu de spinazie toe en roer om totdat hij geslonken is.

Voeg de witte wijn, kookroom, bieslook en peper en zout toe. Breng tegen de kook aan totdat er hele kleine bubbeltjes ontstaan en zet het vuur op middelmatig tot zacht vuur, zodat je de saus onder controle houdt.

Droog de zalm aan beide kanten en kruid met peper en zout. Leg ze in de saus en laat garen voor 10 minuten. Halverwege draai je ze een keer om en heb je een gasfornuis, dan leg je ze op een andere plek in verband met de verschillende warmte in de pan door het kleine vuur.

In de tussentijd kun je pasta, parelcouscous of krieltjes bereiden maar houd voor je start rekening met de bereidingstijd. Gebakken aardappeltjes hebben langer nodig dan de zalm dus daar kun je beter mee starten.

Na 10 minuten zet je het vuur uit en strooi je verse dilletakjes over het gerecht. Serveer direct.



Serveertip

Lekker met parelcouscous, rijst of pasta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top