Pickles van wittekool

  • Belgisch, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-08-2020
  • Pickles van wittekool

    Pickles van wittekool

    Pickles van wittekool

=18pxLekker veggie, òf vegan als je 't met ahornsiroop maakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/4 witte kool
1 el mosterdzaadje (zwart)
1 bosje verse dille gehakt
peper en zout
Voor de dressing :
3 el ciderazijn
2 el limoensapl
limoenschil
2 el agavesiroop (of honing)
6 el zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Meng de ingrediënten voor de dressing.
2 Verwijder de harde nerven uit de wittekool en snijd de bladeren in fijne reepjes.
3 Schep de dressing door de kool en breng de salade op smaak met de mosterdzaadjes, de helft van de gehakte dille, peper en zout.
4 Laat de kool een nachtje marineren in de koelkast en strooi er voor het opdienen de rest van de dille over. Een uitstekende salade voor bij geroosterde ribbetjes.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten