Pickles van wittekool
- Belgisch, Salade
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-08-2020
=18pxLekker veggie, òf vegan als je 't met ahornsiroop maakt.
Ingrediënten 4 personen
1/4 witte kool1 el mosterdzaadje (zwart)
1 bosje verse dille gehakt
peper en zout
Voor de dressing :
3 el ciderazijn
2 el limoensapl
limoenschil
2 el agavesiroop (of honing)
6 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
1 Meng de ingrediënten voor de dressing.
2 Verwijder de harde nerven uit de wittekool en snijd de bladeren in fijne reepjes.
3 Schep de dressing door de kool en breng de salade op smaak met de mosterdzaadjes, de helft van de gehakte dille, peper en zout.
4 Laat de kool een nachtje marineren in de koelkast en strooi er voor het opdienen de rest van de dille over. Een uitstekende salade voor bij geroosterde ribbetjes.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties