1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimbocca
  6. Saltimbocca alla Romana met een twist (kaas)

Saltimbocca alla Romana met een twist (kaas)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-08-2020

Ingrediënten 4 personen


- 400 g kalfsoester, in vier plakken van 1 cm dik
- 4 plakken parmaham
- 4 plakken fontinakaas, gruyère of emmentaler
- 8 salieblaadjes
- 100 g bloem
- 2 el olijfolie
- 100 ml witte wijn
- zout en peper



Saltimbocca alla Romana met een twist (kaas)
Saltimbocca alla Romana met een twist (kaas)

Net gezien in het AD. Wil ik een keer maken, dus bewaar ik het hier.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Sla de kalfs­oester plat tussen twee velletjes huishoudfolie. Gebruik daarvoor een vleeshamer, een deeg­roller of het heft van een groot mes.

2. Leg op elke plak een plak parmaham, een plak kaas en een salieblad. Rol de plakken op, houd met een cocktailprikker de uiteinden bij elkaar.

3. Strooi de bloem op een bord, haal de rolletjes door de bloem en laat ze 5 minuten staan op kamertemperatuur.

4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de rolletjes 3 minuten aan beide kanten. Blus af met de wijn en draai het vuur lager. 5. Kook het vocht ongeveer 5 minuten in, maar zorg ervoor dat een beetje jus overblijft. Voeg 50 ml water toe als het te droog wordt en stoof het vlees nog 2 minuten met het deksel op de pan.

6. Leg de rolletjes op een grote schaal. Schenk de jus erover, bestrooi het vlees met de overgebleven salieblaadjes en met zout en peper.

Bron

AD, 23 augustus 2020



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top