1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardbeien en rabarber-galette

Aardbeien en rabarber-galette

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-08-2020

Ingrediënten 6 personen


200 g aardbeien
200 g rabarber
limoenzeste van 1 limoen
40 g griessuiker
2 el maïszetmeel
1 el mascarpone
2 el amandelmeel
1 ei (lichtjes opgeklopt)
1 el rietsuiker

Voor het deeg :
200 g speltbloem
grof zeezoutsnuifje
150 g boter (koude)
1 eidooier



Aardbeien en rabarber-galette
Aardbeien en rabarber-galette

Makkelijk en super lekker nagerecht uit Frankrijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem en het grof zeezout in een kom en doe er blokjes ijskoude boter bij. Kneed totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Klop de dooier los met 50 milliliter ijskoud water en voeg dit toe aan het kruimeldeeg. Vorm er een bal van en wikkel in plasticfolie. Laat het deeg een halfuur in de koelkast rusten.
2 Doe aardbeien, rabarber, limoenrasp, griessuiker en maïszetmeel in een kom. Meng voorzichtig en zet opzij.
3 Haal het deeg uit de koelkast en rol dun uit op een bebloemd werkvlak. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met mascarpone en bestuif met amandelmeel. Verdeel de aardbeien en rabarber over het deeg en plooi de randen naar binnen.
4 Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met rietsuiker. Schuif 35 minuten in de oven.

Bron

Libelle lekker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top