1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Enchiladas

Enchiladas

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-08-2020

Ingrediënten 4 personen


Enchillada saus.
Ingrediënten:
- 1 tl korianderpoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 8 guajillo chillies
- 2 Anchos chillies
- 5 chipotle chillies
- 4 arbol chillies
- 1 liter kipbouillon
- 8 knoflook teentjes
- 3 el tomatenpuree
- 1 tl oregano
- 2 x laurier
- Zout
- 2 el olie
- 50 gram 70% chocolade
- 500 gram Procureur (varkensnek)



Weer zo'n wonder van Nick!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fiesta!
Tijd voor de Mexicaanse lasagne! Enchiladas!
Gevuld met pulled pork en refried beans.
Alsof er een engeltje in je mondje plast.
Lekker man.

Hier kan je eventueel de Mexicaanse pepers bestellen :
https://shop.westlandpeppers.com/nl/w...
Of
https://www.pimenton.be/categorie/pep...
#nospon

Mais-tortilla.
Ingrediënten:
- 330 gram maismeel (pan)
- 350 ml water
- snuf zout

Bereiding.
1. Alles mengen met elkaar.
2. 2 min goed kneden.
3. 5 min laten rusten.
4. Vorm nu balletjes net iets groter dan golfballetjes.
5. Plat drukken met een tortilla pers of en plat voorwerp.
6. 200 ml olie in de pan en laat heet worden.
7. Tortilla max 10 sec in de pan elke kant bakken. (dit doe je omdat ze dan flexibel blijven om op te rollen)
8. Uitlekken op keukenpapier.
9. Klaar voor je vulling.

Enchillada saus.
Ingrediënten:
- 1 tl korianderpoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 8 guajillo chillies
- 2 Anchos chillies
- 5 chipotle chillies
- 4 arbol chillies
- 1 liter kipbouillon
- 8 knoflook teentjes
- 3 el tomatenpuree
- 1 tl oregano
- 2 x laurier
- Zout
- 2 el olie
- 50 gram 70% chocolade
- 500 gram Procureur (varkensnek)

Bereiding:
1. De zaadlijsten uit de pepers halen en in stukjes scheuren.
2. Pepers toasten in een droge pan (Let op, hou de pan in beweging)
3. Pepers in kokend kipbouillon gooien.
4. Kookt het? Vuur uit en 30 min laten staan.
5. Peppers + bouillon, kruiden, knoflook, tomatpuree, chocola en oregano blenderen totdat het smooth is.
6. Varken op smaak brengen met zout.
7. Pan opzetten met wat olie erin en aan alle kanten een kleur geven (dicht schroeien)
8. Pleur nu je chili mengsel in de pan met je laurier.
9. Stoof je vlees voor 1 1/2 a 2 uur in de oven of op het vuur totdat het uit elkaar pleurt.
10. Vlees klaar? Haal uit de pan en trek uit elkaar met 2 vorken.
11. Gooi door je shredded varken 150 ml van je pepper saus.
12. Mengen. Klaar!

Refried beans
Ingrediënten:
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 1/2 tl zout
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tl chili poeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 2 blikken bruine bonen
- 125 ml water
- verse koriander
- 1 x limoen

Bereiding.
1. Snipper je uien en bak ze samen met je zout.
2. Pleur je knoflook, chilipoeder, en komijn erbij.
3. Gooi je uitgelekte bonen en je water erbij en laat 5 min koken.
4. Vuur laag en pak een stamper.
5. Stamp de bonen fijn en laat nog 3 min koken.
6. Haal van vuur en gooi er wat koriander en limoen in.
7. Proeven en op smaak brengen.
8. Lekker?
9. Klaar.

Toppings.
Ingrediënten:
- 1 rag fijn ui gesnipperd
- gehakte koriander
- 2 el sour cream
- 60 ml water
- 1 avocado
- 1 blokje feta
- 1 x limoen

Bereiding.
1. Sour cream mengen met avocado en 1 el limoen sap en 60 ml water.
2. Op smaak brengen met zout.
3. Uien snipperen en koriander fijn hakken.
4. Feta ook afbreken in kleine stukjes

Samenstellen!
1. Dip je tortilla aan alle 2 de kanten in je peper saus.
2. Leg neer en smeer er wat refried beans op.
3. Nu ook wat van je pulled pork.
4. Nu dicht rollen en ga door met al je tortilla en vlees.
5. Pleur al je tortilla's in een ovenschaal waar je al 250 ml van je pepersaus in hebt gegooid en gooi er ook wat van je saus overheen en wat gecrumblede feta.
6. Verwarm je oven op 220 graden celsius.
7. Bak je enchillada's voor 15 a 20 min totdat de saus gaat bubbelen.
8. Haal uit de oven en laat 10 min rusten.
9. Klaar voor je toppings!

Bron

Eten met Nick



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eelti00712


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eelti00712
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top