1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Indiase curry met de slowcooker

Indiase curry met de slowcooker

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-08-2020

Ingrediënten 16 personen


1.5 kg riblappen
4 uien
4 tenen knoflook
2 el gember
5 el bloem
3 el koriander
3 el komijn
1 el kurkuma
1 tl chilipoeder
1 el vissaus
1 el suiker
boter (ik gebruik bak & braad melkvrij)
zout, peper
1 blik (420 gram) tomatenblokjes
2 grote blikken tomatenpuree
100 gram kokoscreme (blok)
1 blik kokosmelk (400 ml)


Verder heb je nodig


Slowcooker


Dit recept is geinspireerd op een oud kookboekje voor een gewone pan en daarna compleet aangepast aan mijn eigen smaak en voor de slowcooker. Het is een heerlijke romige curry die wel een bite heeft maar niet te scherp is. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de bloem met 1.5 tl zout, 1/2 tl peper en 1 el komijn.
Snijd het rundvlees in blokken van ca. 2 cm en meng het door de bloem zodat het rondom wit is.
Braad een gedeelte van het vlees aan met wat boter. Ik doe dat in de slowcooker want bij mij kan de binnenpan eruit en op het gasfornuis. Aanbraden tot het mooi bruin is en er dan uitscheppen. Herhalen tot al het vlees is aangebraden.
Fruit nu in wat boter de uien en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de gember, resterende komijn, koriander, chilipoeder, en kurkuma toe en eventueel nog wat boter als het te droog is. Warm de kruiden even goed door. Doe dan het uien/kruidenmengsel in de slowcooker (als je een andere pan gebruikt voor aanbraden) en roer het vlees er goed doorheen zodat het rondom gekleurd is. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, kokoscreme, vissaus en suiker toe, plus eventueel overgebleven bloem, en roer even goed door. Laat nu 7 uur koken op de lage stand of 3.5 uur op de hoge stand. Voeg nu het blik kokosmelk toe, goed doorroeren, en laat nog 1 uur (laag) of 1/2 uur (hoog) doorkoken. Voeg eventueel wat vissaus, zout, of suiker toe om het op smaak te brengen.

Serveertip

De curry is lekkerder als het even gestaan heeft dus wij vriezen het in en eten er dan 5x van (gezin van 3).
Ik serveer het met basmati-rijst gekookt met kurkuma erdoor, waar ik bij het stomen een handje rozijnen door doe en/of met naanbrood. Een frisse yoghurt-komkommer salade past er ook goed bij, of een doperwtencurry.
Voor een extra pittige curry kun je een of twee rode pepers meebakken bij de uien of wat extra chilipoeder toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yhoitink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yhoitink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top