Camping gemak, snelle stoof met groente, gehakt en perzik .
- Fusion, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 19-08-2020
Dit bij elkaar geraapt "zootje" smaakt verrassend lekker. Is snel klaar , een ideaal éénpans gerecht en geschikt voor zowel een slanke gezonde maaltijd thuis als op de camping.
Project gezond gaat uit van 250 gram sperzieboontjes. Ik heb 125 gram van deze groente gebruikt met nog 125 gram peultjes, die eveneens opgewerkt moesten worden.
https://www.projectgezond.nl/kidneybonen-met-gehakt-sperziebonen-en-perzik/
Ingrediënten 2 personen
150 gram rundergehakt1 i gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 el tomaten puree
25 ml ketjap
1 tl sambal badjak
125 gram sperziebonen schoon gemaakt en in stukjes
125 gram peultjes gerist en in stukjes
125 gram kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
4 halve perziken uit blik in stukjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 357,55 kcal |
Koolhydraten | 31,94 g |
Eiwitten | 23,54 g |
Vetten | 12,82 g |
Benodigdheden
Wok, snijplank en mesBereidingswijze
Blancheer de peultjes en de sperzieboontjes 4-5 minuten. Giet deze af, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.
Verwarm een eetlepel olie in de wok en bak de ui glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak twee minuutjes mee.
Dan mag de hittebron wat hoger en gaat het gehakt in de pan. Bak dit rul, gaar en mooi bruin.
Voeg de groente, afgespoelde kidneybonen, sambal, ketjap en de gesnipperde knoflook toe en laat dit geheel 5 minuten pruttelen.
Als laatste dan de stukjes perzik erbij. Verwarm ze even goed mee en serveer.
Bron
Project Gezond met een eigen variatie , tekst en foto's
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties