Basisrecept cake

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-08-2020

Een lekker basiscake-recept, gevonden op bakrecepten.info.


 Ingrediënten
200 gr suiker
1 zakje vanille suiker of 1 tl vanille aroma
4 eieren
200 gr bloem
200 gr boter, op kamertemperatuur
1 tl bakpoeder
snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een cakevorm in met een beetje boter en bestuif deze ook met bloem.

Stap 2 Pak een grote kom en klop hierin de suiker, vanillesuiker en boter met een mixer tot een glad beslag. Voeg tijdens het mixen 1 voor 1 de eieren toe. Voeg ook de bloem en bakpoeder beetje voor beetje toe onder het mixen. Mix dan nog eens 3 minuten op de hoogste stand. Giet na het mixen het beslag in de ingevette cakevorm.

Stap 3
Bak de cake in de voorverwarmde voor ongeveer 60 minuten. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen of de cake klaar is. Komt de satéprikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal dan de cake voorzichtig in de vorm en laat hem nog even afkoelen op een schaal.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Introductie:

Een lekker cake recept, oma's cake. Dit is heerlijk cake recept gemaakt van ingrediënten die u bijna altijd wel in huis hebt. Deze cake is makkelijk en snel te maken en leuk om samen met iemand te maken. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

200 gr suiker
1 zakje vanille suiker of 1 tl vanille aroma
4 eieren
200 gr bloem
200 gr boter, op kamertemperatuur
1 tl bakpoeder
snufje zout
Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een cakevorm in met een beetje boter en bestuif deze ook met bloem.

Stap 2

Pak een grote kom en klop hierin de suiker, vanillesuiker en boter met een mixer tot een glad beslag. Voeg tijdens het mixen 1 voor 1 de eieren toe. Voeg ook de bloem en bakpoeder beetje voor beetje toe onder het mixen. Mix dan nog eens 3 minuten op de hoogste stand. Giet na het mixen het beslag in de ingevette cakevorm.

Stap 3

Bak de cake in de voorverwarmde voor ongeveer 60 minuten. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen of de cake klaar is. Komt de satéprikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal dan de cake voorzichtig in de vorm en laat hem nog even afkoelen op een schaal.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Oven 165 graden

Bron

Bakrecepten.info

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten