Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-08-2020
  • Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden

    Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden

    Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden

Pittige mosselen van de BBQ als voorgerecht of als hoofdgerecht.........

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kg mosselen
1 ui
4 knoflook teentjes
1 handje kruiden (uit de tuin: tijm, rozemarijn, peterselie, dragon...)
10 cl witbier
2 el olijfolie
zwarte peper (uit de molen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Spoel de mosselen grondig in koud water, maak ze schoon en laat ze uitlekken. Steek de barbecue aan. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.
2 Verhit de olijfolie in een ruime aluminium pan of wok op de barbecue en fruit de ui en knoflook. Doe er de mosselen bij, kruid royaal met peper van de molen en giet er het witbier over. Laat even verdampen en zet er dan het deksel op of dek af met aluminiumfolie.
3 Stoom de mosselen in 5 à 10 minuten tot ze open zijn. Strooi er de gehakte kruiden over en serveer meteen.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten