1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden

Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-08-2020

Ingrediënten 4 personen


2 kg mosselen
1 ui
4 knoflook teentjes
1 handje kruiden (uit de tuin: tijm, rozemarijn, peterselie, dragon...)
10 cl witbier
2 el olijfolie
zwarte peper (uit de molen)



Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden
Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden

Pittige mosselen van de BBQ als voorgerecht of als hoofdgerecht.........

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Spoel de mosselen grondig in koud water, maak ze schoon en laat ze uitlekken. Steek de barbecue aan. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.
2 Verhit de olijfolie in een ruime aluminium pan of wok op de barbecue en fruit de ui en knoflook. Doe er de mosselen bij, kruid royaal met peper van de molen en giet er het witbier over. Laat even verdampen en zet er dan het deksel op of dek af met aluminiumfolie.
3 Stoom de mosselen in 5 à 10 minuten tot ze open zijn. Strooi er de gehakte kruiden over en serveer meteen.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top