1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vegetarische pasta puttanesca

Vegetarische pasta puttanesca

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-08-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g spaghetti
10 trostomaten
220 g zwarte olijven zonder pit
8 el olijfolie extra vierge
2 bollen mozzarella
2 tl kappertjes
1 teen knoflook
15 g platte peterselie


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Plaat met bakpapier, tapasprikkers


Vegetarische pasta puttanesca
Vegetarische pasta puttanesca

Een heerlijk en goedkoop gerecht, comfortfood voor het hele gezin. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Breng voor de spaghetti een pan met ruim water aan de kook.

2. Snijd 6 tomaten in stukjes en verdeel over de bakplaat; houd een strook vrij voor de olijven. Laat de olijven uitlekken. Hak de olijven grof en verdeel ze naast de tomaten op de bakplaat. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met wat peper. Rooster de tomaten en de olijven 10 min. in de voorverwarmde oven.

3. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes. Leg de mozzarella op een plat bord. Hak de kappertjes grof.

4. Voeg de kappertjes en 3 el olie toe aan de mozzarella en schep om. Zet de mozzarella apart om kort te marineren. Snijd de laatste 4 tomaten in plakjes.

5. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bouw van de gemarineerde mozzarella en plakjes tomaat 4 torentjes. Steek door elk torentje een tapasprikker en bestrooi met peper naar smaak. Bewaar de marinade.

6. Neem de olijven en tomaten uit de oven. Hak de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie.
7. Fruit de knoflook 1 min. Schep de geroosterde tomaten en olijven erdoor en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper.
Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng de spaghetti door de gebakken tomaat. Hak de peterselie fijn en schep door de spaghetti.

8. Verdeel de spaghetti over 4 borden en zet op elk bord een mozzarellatorentje. Bedruppel met de overgebleven marinade.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top