1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Doperwtensoep met beenhamtosti

Doperwtensoep met beenhamtosti

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-08-2020

Ingrediënten 4 personen


1 ui
7 el olijfolie
450 g tuinerwten
1 groentebouillonblokje
250 g fijngesneden prei
8 sneetjes grof volkorenbrood
4 plakjes belegen (boeren) kaas
4 plakjes gegrilde beenham


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Staafmixer


Doperwtensoep met beenhamtosti
Doperwtensoep met beenhamtosti

Een super simpel en goedkoop gerecht. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snipper de ui. Verhit in een soeppan 2 el olie. Fruit de ui 1 min. Schep de erwten erdoor en bak ze 1 min. mee. Voeg het bouillonblokje met 1L water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in 10 min. zachtjes gaar.

2. Verhit intussen 2 el olie in een koekenpan. Voeg de prei toe en bak in 5 min. zacht en gaar.

3. Beleg de helft van het brood met de kaas, een schepje prei en de beenham. Dek af met de rest van het brood.

4. Verhit in twee koekenpannen de resterende 3 el olie. Bak de tosti's in 2-3 min. per kant goudbruin en laat de kaas smelten.

5. Snijd de tosti's schuin door.

6. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer en breng op smaak met peper. Roer er de overgebleven prei doorheen. Breng de soep op smaak met peper.

7. Schep de soep in 4 kommen en geef er de tosti's bij.

Serveertip

Vegetarisch? Laat de beenham weg.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top