1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Broodpudding
  5. Broodpudding met aardbeienjam

Broodpudding met aardbeienjam

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2020

Ingrediënten 4 personen


2 eieren
60 g suiker
200 ml melk
12 sneetjes witbrood
4 el aardbeienjam
1 el poedersuiker
250 g aardbeien


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Mixer, ingevette ovenschaal (20 x 30 cm)


Broodpudding met aardbeienjam
Broodpudding met aardbeienjam

Brood over? Maak deze heerlijke broodpudding van overgebleven resten brood. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Klop met de mixer de eieren en suiker tot een romige crème. Schenk er al kloppend de melk bij.

2. Snijd de korsten van het brood. Besmeer 8 sneetjes brood met de jam. Leg steeds 2 besmeerde sneetjes brood op elkaar en dek af met een 3e sneetje onbesmeerd brood.

3. Snijd de 4 broodstapeltjes diagonaal door en leg ze in de ovenschaal met de punten naar boven. Schenk het eimengsel over het brood. Laat 5 min. staan.

4. Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven in 20 min. Halveer de aardbeien.

5. Bestrooi de pudding met de poedersuiker en serveer met de aardbeien.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top