Vietnamese kipsalade

  • Vietnamees, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2020
  • Vietnamese kipsalade

    Vietnamese kipsalade

    Vietnamese kipsalade

  • Vietnamese kipsalade

    Vietnamese kipsalade

    Vietnamese kipsalade

Een perfecte salade voor een warme zomeravond! En zo gezond! Hij zit bomvol groenten zoals Chinese kool en wortel en er gaat gepocheerde kip doorheen. De dressing maakt hem zo geweldig. Deze zit tjokvol krachtige smaakmakers wat heel goed samen gaat met de zachte smaken van de Chinese kool en wortel. 

https://chivanne.nl/vietnamese-kipsalade/

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gram kipfilet

60 ml neutrale olie (rijstolie, zonnebloemolie, arachideolie)

60 ml rijstazijn

2 eetlepels vissaus

3 limoenen (zest en sap, we hebben 60 ml limoensap nodig)

2 eetlepels bruine basterdsuiker

3 rawit pepers (Thaise pepertjes)

2 tenen knoflook

2 cm verse gember

1 bakje van 15 gram verse munt (of geplukt van en plant)

1 bakje van 15 gram verse koriander

500 gram Chinese kool (grootte varieert, zorg voor 700 gram opgesneden kool)

250 gram wortel

4 lente-uitjes

35 gram zoute pinda's
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Fijne rasp

Grove rasp

Bereidingswijze

Breng een pan met (ongezouten) water aan de kook en pocheer de kipfilet in 15 minuten gaar. Snijd na 13 minuten doormidden om te testen en laat in een vergiet afkoelen. Het vocht kun je eventueel bewaren om een soep mee te maken.

Was 2 limoenen en rasp de zest er vanaf en doe in een kom. Pers het sap boven een maatbeker uit om te zorgen dat je 60 ml hebt. Gebruik eventueel de derde limoen dus, deze is voor back-up omdat ze soms minder sappig zijn. Pers de knoflooktenen boven de kom uit en rasp de gember erboven. Hak de pepertjes fijn en voeg toe. Voeg aan de kom 60 ml olie, 60 ml rijstazijn, 2 eetlepels vissaus, en 2 eetlepels suiker toe en blijf roeren totdat de suiker is opgenomen.

Hak de muntblaadjes en koriander fijn en voeg toe aan de dressing. Laat staan. De smaken kunnen nu goed in elkaar trekken.

Pak een grote kom voor de salade, de kool heeft veel volume. Rasp de wortels grof en voeg toe. Snijd de Chinese kool in de lengte doormidden en snijd de harde kern eruit (niet te veel). Snijd de kool in repen en voeg toe. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en doe in de kom. Snijd de kipfilet in stukjes en voeg ook toe samen met de pinda's. Hussel alles met de dressing goed door elkaar en serveer gelijk.

Serveertip

rawit pepertjes zijn heet. Je kunt ook minder hete pepertjes gebruiken maar pas op want de dressing bedekt veel groente waardoor de smaak vervaagt.

lekker met kroepoek!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten