1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Europese keuken
  5. Bloemkoolsoufflé met geitenkaas.

Bloemkoolsoufflé met geitenkaas.

  • Europees, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-08-2020

Ingrediënten 4 personen


250 gr bloemkoolroosjes
140 gr zachte geitenkaas
3 eieren + 2 eiwitten
25 gr boter
2 el paneermeel
verse nootmuskaat- geraspt


Verder heb je nodig


Soufflébakjes of een grote soufflévorm.


Bloemkoolsoufflé met geitenkaas.
Bloemkoolsoufflé met geitenkaas.

Een paar jaar geleden zag ik een super lekker recept staan voor bloemkoolsoufflé met geitenkaas in het krantje van Sligro. Ik ben meteen aan de slag gegaan en dit is het resultaat! Oké, hij is iets minder fluffy geworden maar de smaak was heerlijk . Bedankt Sligro voor het recept!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet de soufflé bakjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Zet ze in de koelkast.

Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer vier minuten gaar. Giet af en voeg de kaas, eieren (niet de eiwitten), nootmuskaat en een snuf peper toe. Pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel en laat het mengsel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eiwitten stijf en schep het luchtig door het bloemkool-kaasmengsel. Vul alle bakjes voor 3/4 met het mengsel en bak de soufflés in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Serveertip

Serveer deze soufflé als voorgerecht met gemengde sla, eetbare bloemen, olijfolie en een drupje frambozenazijn. Extra lekker met geroosterde pistachenootjes erover.

Bron

Beaufood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top