1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Soep
  6. SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....

SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....

  • Fusion, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-08-2020

Ingrediënten 6 personen


2 courgette in blokjes gesneden
4 trostomaten in stukjes gesneden
3 teentjes knoflook geraspt
1 rode ui gesnipperd
1 theelepel sambal badjak flinke theelepel gebruiken
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel suiker
1 eetlepel Italiaanse kruiden
flinke snuf vers gemalen peper en zout
2 stuks groentebouillonblokjes
1,5 liter kokend water


Verder heb je nodig


Soeppan, staafmixer, snijplank en mes


SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....

Ook koud of amusesoepje erg lekker.

Ook koud of amusesoepje erg lekker.
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....
SOEP van de DAG , slank, bomvol groente en smaak.....

Courgettesoep en ook tomatensoep in allerlei varianten staan geregeld op het menu. Een combinatie van courgette en tomaat heb ik nog nooit gemaakt. En.... echt een seizoensoep Smaakvol, gezond en slank en zelfs ook als maaltijdsoep te gebruiken met een eventuele toevoeging van bijvoorbeeld gekookte kipblokjes  of gehaktballetjes en glasnoedels.
Ik serveerde de soep voor ons tweetjes als maaltijdsoep met heerlijk zelfgebakken brood.
En de rest van deze grote pan soep gaat de diepvries in.

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm 2 el zonnebloemolie in een grote soeppan en voeg de tomaten, courgette, ui, knoflook, een flinke theelepel sambal badjak en gemalen zout en peper toe . Bak een minuut of 7 op middelmatig vuur.

Voeg dan de tomatenpuree, kerrie, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, suiker en de balsamicoazijn toe . Verkruimel de groentebouillon blokjes erover en voeg 1 1/2 liter kokend water toe.

Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.
Eet de soep zo, of pureer de soep met een staafmixer.

Serveertip

Wil je er een maaltijdsoep van maken, draai dan wat gehaktballetjes en voeg die aan de laatste 5-10 minuten van de kooktijd toe.

Ook gekookte kip toevoegen is lekker. Evenals wat glasnoedels.

Bron

Familie over de kook. Eigen tekst en enkele aanpassingen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top