Een recept van mijn collega dat ik heb gekregen omdat het gesprek altijd uitdraait op lekker eten.
In het originele recept wordt gebruik gemaakt van een hele kip (in 4 of 6 stukken) maar ik heb gemakshalve drumsticks gebruikt. Je kunt ook kippendijen of bouten gebruiken.
Laat de kip lang genoeg marineren, dus zet het bij voorkeur al een dag van te voren in de marinade.
TIP: Deze kip kan ook uitstekend op de bbq. Let dan wel op dat je stukken niet te dik zijn zodat ook de binnenkant goed gaar kan worden!!
- Rasp de knoflook, gember en als je verse kurkuma hebt deze ook. Voeg de droge specerijen toe en het citroensap toe en meng met een flinke scheut olijfolie alles door elkaar.
- Masseer de kip hiermee goed in en laat het een nacht (of 24 uur) in de koelkast marineren.
- Neem een bakplaat met bakpapier erop, sprenkel hier wat olijfolie op en leg de stukken kip erop. Dek af met een stuk aluminiumfolie en zet de plaat 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C.
- Op het laatst haal je het folie eraf en zet je de oven op grillstand voor een krokante bite.
- Leg de kip in een schaal en strooi er geroosterde amandelen en groene olijven (zonder pit) overheen.
Lekker met aardappel wedges of gebakken aardappelschijfjes en een frisse salade.
Mijn collega Redouane
wilmiewillemse 17-08-2020
Hoi Anne, die gesprekken zullen er ongetwijfeld blijven en dat er nog meer recepten komen dat is wel bij-na zeker Bedankt voor je leuke reactie
Groetjes van Wilmie
Anne1955 15-08-2020
Ik hoop dat jullie nog heel veel van dat soort gesprekken gaan voeren!. Dank voor het recept.