1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)

Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2020

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten:
- 1 hele kip of 1 kilo bouten, dijen of drumsticks
- amandelen (geroosterd)
- olijven (bij voorkeur groen zonder pit)

Voor de marinade:
- peper, zout, gember, kurkuma (vers of poeder), saffraan, citroensap, 2 tenen knoflook, olijfolie.



Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)
Marokkaanse kip uit de oven (of bbq)

Een recept van mijn collega dat ik heb gekregen omdat het gesprek altijd uitdraait op lekker eten.
In het originele recept wordt gebruik gemaakt van een hele kip (in 4 of 6 stukken) maar ik heb gemakshalve drumsticks gebruikt. Je kunt ook kippendijen of bouten gebruiken.
Laat de kip lang genoeg marineren, dus zet het bij voorkeur al een dag van te voren in de marinade.

TIP: Deze kip kan ook uitstekend op de bbq. Let dan wel op dat je stukken niet te dik zijn zodat ook de binnenkant goed gaar kan worden!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Rasp de knoflook, gember en als je verse kurkuma hebt deze ook. Voeg de droge specerijen toe en het citroensap toe en meng met een flinke scheut olijfolie alles door elkaar.
- Masseer de kip hiermee goed in en laat het een nacht (of 24 uur) in de koelkast marineren.
- Neem een bakplaat met bakpapier erop, sprenkel hier wat olijfolie op en leg de stukken kip erop. Dek af met een stuk aluminiumfolie en zet de plaat 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C.
- Op het laatst haal je het folie eraf en zet je de oven op grillstand voor een krokante bite.
- Leg de kip in een schaal en strooi er geroosterde amandelen en groene olijven (zonder pit) overheen.

Serveertip

Lekker met aardappel wedges of gebakken aardappelschijfjes en een frisse salade.

Bron

Mijn collega Redouane



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top