Rijstsalade met gegrilde kip

  • Engels, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-08-2020
  • Rijstsalade met gegrilde kip

    Rijstsalade met gegrilde kip

    Rijstsalade met gegrilde kip

Recept wat ik van mijn moeder kreeg... zij heeft het weer van een Engelse dame. Omdat de verhoudingen allemaal in cups waren, heb ik e.e.a. omgezet naar grammen. Een super salade als bijgerecht bij een buffet of bbq.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr rijst
1 kleine ui, gesneden
2 eetlepel azijn
4 eetlepel olie
1-2 theelepel kerriepoeder
250 gr bleekselderij, in stukjes
350 gr kip, gegrild en in kleine stukjes (ik gebruik ook vaak gerookte kip)
1 rode paprika, in stukjes
Flinke scheut slasaus
Peper en zout naar smaak
4 tomaten, in plakken of wat cherry tomaatjes (als garnering)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
Grote slabak

Bereidingswijze

-Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar en droog en schep in grote bak
-voeg aan de nog warme rijst de azijn, olie, kerrie en gesneden ui door elkaar en laat afkoelen
-bak de kip met wat peper en zout in wat boter en schep uit de pan en laat afkoelen
-snij de paprika en de bleekselderij in stukjes

Wanneer alles afgekoeld is, voeg je de kip, bleekselderij en paprika bij de rijst. Voeg de slasaus toe en garneer met de tomaten

Bron

Moeders

Serveertip

Ik bak vaak wat repen Turks brood met knoflook olie af en serveer ze bij de salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten