Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-08-2020
  • Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

  • Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

  • Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

  • Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

  • Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

  • Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

  • Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

  • Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

    Gele Rijstsalade Met Groene Groente En Kalkoen.

Je zou er niet zo meteen bij stilstaan, maar een salade met als basis rijst is niet te versmaden.In de ochtend of zelfs al een avond van te voren gemaakt en fijn mee als lunch naar je werk of bij een picknick.
En thuis?  Hup alles op het bord en smullen maar. Geen gedoe meer in de keuken. 
Heerlijk met veel gezonde groene groente en lekker slank.

Ik heb er met wat chilisaus op mijn bord er iets meer  "pit" aan gegeven. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
50 gram schoongemaakte sperzieboontjes
50 gram geriste peultjes
50 gram tuinerwtjes
50 gram broccoli i in kleine roosjes
2 bosuitjes in stukjes gesneden
125-150 gram kalkoenfilet in reepjes gesneden
1 kippenbouillonblok met minder zout
120 gram basmati rijst
2 el olie
peper en zout
1 el citroensap
1 tl mosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank, mes groot bord

Bereidingswijze

Breng voldoende water aan de kook en blancheer de sperziebonen 2 minuten. Voeg dan de peultjes en de broccoli toe voor 1 minuut.Als laatste de erwtjes.

Giet de groente af en spoel meteen koud en laat goed uitlekken.
Bak reepjes kalkoen in wat boter goudbruin en gaar.

GELE RIJST MAKEN

120 gram rijst, 1 klein uitje 1 lepel zonnebloemolie en 1/2 theelepel kurkuma.

Neem een pan met dikke bodem en snipper een klein uitje. Smoor de ui snippertjes in de warme olie 3 minuutjes. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar. Alle korrels moeten gelig zijn. Voeg dan water toe en kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Giet de rijst af, laat deze uitlekken en verdeel de rijst over een groot bord om af te laten koelen.

DRESSING

Meng voor de dressing 1-2 el citroensap 1 el olie, peper en zout en wat (Limburgse ) mosterd naar smaak.

Meng de gele rijst met alle groente en de afgekoelde kalkoenreepjes. Roer er voorzichtig de dressing door en zet tot gebruik koel weg in de koelkast. Smaken krijgen zo de kans extra in te trekken.

Bron

Deels eigen recept en deels Proef het Zuiden. Eigen tekst en foto's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten