1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gevulde tomaten van chef Piet Huysentruyt

Gevulde tomaten van chef Piet Huysentruyt

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2020

Ingrediënten 4 personen


4 vleestomaten
500 g varkensgehakt
1 knoflook teentje
1 sjalot
1 el peterselie (gehakt)
4 el geraspte kaas (gruyère, emmentaler...)
1 ei
4 el broodkruim
Italiaanse kruiden (Piet Huysentruyt Italian Mix)
1 boter klontje
peper en zout



Gevulde tomaten van chef Piet Huysentruyt
Gevulde tomaten van chef  Piet Huysentruyt

Lekker gevulde tomaten uit de oven 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de hoedjes van de tomaten. Schep met een koffielepel de tomaat leeg. Pel en snipper de sjalot, pel en pers de knoflook.
2 Meng het gehakt met het ei, de knoflook, de sjalot, de peterselie en het broodkruim. Kruid met Italiaanse kruiden.
3 Kruid de tomaat vanbinnen met peper en zout voor extra smaak. Vul de tomaten rijkelijk op met het bereide gehakt.
4 Beboter een ovenschaal en leg de tomaten erin. Bestrooi met de gemalen kaas en zet de hoedjes er weer op.
5 Gaar de tomaten 30 à 40 minuten in de oven naargelang de grootte. Zet de oven zeker niet op een hogere temperatuur, want meer hitte zal de tomaten laten openspringen.

Serveertip

"Verwijder de tomatenpitjes heel voorzichtig, zodat de tomaten niet gekwetst worden. De plekjes waar de tomaten gekwetst zijn, springen open tijdens het bakken in de oven."

Bron

Libelle - piet huysetruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top