BROCCOLITAART VAN FILODEEG MET KRIELAARDAPPELTJES EN HAM

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2020
  • BROCCOLITAART VAN FILODEEG MET KRIELAARDAPPELTJES EN HAM

    BROCCOLITAART VAN FILODEEG MET KRIELAARDAPPELTJES EN HAM

    BROCCOLITAART VAN FILODEEG MET KRIELAARDAPPELTJES EN HAM

Makkelijk en super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g broccoliroosjes
2 el Solo Vloeibaar (boter)
4 sneetjes brood
4 eieren
4 el kookroom
350 g voorgekookte krielaardappeltjes
150 g hamreepjes
1 pakje (10 vellen) filodeeg (diepvries, ontdooid)
50 g geraspte jong belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van ca. 20 cm Ø

Bereidingswijze

-Kook de broccoli 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken.
-Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van ca. 20 cm Ø in met wat Solo Vloeibaar/boter.
-Snijd het brood in kleine stukjes.
-Klop in een kom de eieren met de Kookroom, wat peper en zout los.
-Meng de goed uitgelekte broccoli met de stukjes brood, de krielaardappeltjes, de hamreepjes en het eimengsel goed door elkaar.
-Bestrijk elk filodeegvel met wat Solo Vloeibaar en leg de vellen direct in de springvorm, zodat de hele vorm bedekt is en het deeg een stukje over de rand valt. Vul de vorm met het broccolimengsel.
-Strooi de kaas erover.
-Vouw het over de rand hangende deeg een stukje terug op de vulling.
-Bak de hartige taart in de hete oven ca. 15 minuten. Dek de taart af met aluminiumfolie en laat in de oven nog ca. 15 minuten gaar en goudbruin worden.
-Verdeel de taart in 4-8 punten en verdeel die over 4 borden.

Bron

solo open kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten