Koude Yoghurtsoep met Groenten
- Vis, Soep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 12-08-2020
Ik had zin in koude soep, maar al twee dagen gazpacho op. Op internet een yoghurt-komkommersoep gevonden, maar die mistte een hele hoop en vooral smaak ;-)
Daarom dus een eigen variant. De hoeveelheden spices moet je een beetje naar smaak doen (mijn devies: niet te zuinig). Heerlijk op een hete dag of bij een picknick.
Helaas was de soep al op voordat ik bedacht dat ik hem nog wel eens wilde eten (en dus hier ging opslaan), daarom dus geen foto.
Ingrediënten 6 personen
2 komkommers (als schil lelijk: schillen)1 grote rode paprika
2 grote tomaten
500 gr griekse yoghurt
4 knoflooktenen
1/2 prei
1/2 bosje koriander
1 el groene tabasco
Flink wat vers gemalen zwarte peper
Zout naar smaak
Citroensap
Beetje chilisaus
Benodigdheden
BlenderBereidingswijze
Begin met de koriander, komkommer, knoflook en yoghurt in de blender te mengen
Daarna kruiden erin doen en weer mengen
Paprika en tomaat toevoegen en nog even mengen
Indien te dik wat water toevoegen
Proeven en eventueel nog wat spices toevoegen.
Koud serveren, garneren met fijn gesneden preiringetjes.
Serveertip
Hij is na een tijd in de koelkast wat pittiger en lekkerder.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties