1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Zalm
  6. Pastasalade Hollandse garnalen en gerookte zalm

Pastasalade Hollandse garnalen en gerookte zalm

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2020

Ingrediënten 4 personen


350 g penne, gekookt
200 ml magere kwark
2 el ketchup
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
1 tl mosterd
sap van een halve citroen
versgemalen peper en zout
5 g verse bieslook, fijn gesneden
2 stengels bleekselderij, in maantjes gesneden
1 avocado, in blokjes gesneden
1 bosui, in ringen gesneden
100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
200 g Hollandse garnalen
75 g gerookte zalm, in snippers



Eingelijk had ik zin in een ouderwetse garnalen cocktail, maar ik wilde er een gezonde maaltijd van maken. Dus maakte ik deze pastasalade met 'gezonde' cocktailsaus op basis van magere kwark, Hollandse garnalen en gerookte zalm. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat de gekookte penne volledig afkoelen.
2. Meng de kwark met de ketchup, gerookte paprikapoeder, kerriepoeder, mosterd, sap van een halve citroen, peper en zout.
3. Doe de afgekoelde pasta in een kom met de bleekselderij, avocado, bosui, cherrytomaatjes, Hollandse garnalen, gerookte zalm en de dressing.
4. Meng alles met elkaar. Serveer met veldsla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top