Risotto met tuinkruiden en vis

 • Italiaans, Hoofdgerecht
 • 20-30 min.
 • Geplaatst op 10-08-2020
 • Risotto met tuinkruiden en vis

  Risotto met tuinkruiden en vis

  Risotto met tuinkruiden en vis

 • Risotto met tuinkruiden en vis

  Risotto met tuinkruiden en vis

  Risotto met tuinkruiden en vis

Wil je een leuke risotto maken? En ken je mijn methode van risotto maken al? Ik schenk het vocht er in een keer bij dus dat bespaart een hoop tijd! Deze tuinkruidenrisotto maak ik met tuinkruidenbouillon en verse tuinkruiden naar keuze, erwtjes en tuinboontjes. En een heerlijk gebakken visje op de huid. In 30 minuten op tafel! 

https://chivanne.nl/tuinkruidenrisotto-met-vis/

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 teen knoflook

200 gram risotto

1 blokje tuinkruidenbouillon (Zonnatura)

100 gram diepvries erwtjes

100 gram diepvries tuinboontjes

handjevol verse munt

handjevol verse bieslook

handjevol verse peterselie

stukje Pecorino Romano kaas kf andere harde kaas

1 (bio) citroen

zout en peper

roomboter

2 stukken vis (bijvoorbeeld heilbot met huid)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak 1 liter bouillon met 1 blokje tuinkruidenbouillon. Was de citroen en rasp de zest er vanaf. Bewaar voor later. De citroen gebruiken we zo voor het sap.

Snijd de knoflook fijn. Verhit een klontje roomboter in een braadpan of hapjespan en bak de risottorijst en knoflook even kort aan totdat de risotto glazig wordt. Voeg nu de bouillon in een keer toe en pers de citroen erboven uit. Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en roer geregeld door. Zorg dat het vuur niet te zacht staat.

In 20-25 minuten is het vocht bijna helemaal opgenomen en zet je het vuur uit. De rijst blijft vocht opnemen en mag nog niet volledig opgenomen zijn maar proef of de rijst niet meer hard maar gaar is na 20 minuten. Zo niet dan kook je de risotto nog wat langer.

Doe de tuinerwten in een kom en giet kokend water over de tuinerwten. Laat even staan totdat ze ontdooid zijn en giet af. Ontdop ze van de buitenste schil en bewaar de tuinerwten voor later.

Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd van de risotto (na 15 minuten dus) de erwten en tuinerwten toe aan de risotto.

Bak in de tussentijd de vis gaar. Mijn vis heb ik gekruid met peper en zout en op de huidkant in olie goudbruin gebakken in 3 minuten. Vervolgens de andere zijde een halve minuut en toen uit de pan gehaald. Vis gaart nog na, houd daar rekening mee.

Breng de risotto op smaak met peper en zout, wat geraspte Pecorino en roer er een flinke klont roomboter doorheen. Hak de kruiden fijn en roer vlak voor serveren door de risotto. Leg de vis erop en bestrooi met de citroenzest.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten