Insalata Caprese met rucola
- Italiaans, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 10-08-2020
Ik ben dol op Insalata Caprese en om deze ook als bijgerecht te serveren heb ik die een beetje op mijn manier aangepast.
De aangepaste versie is dan ook uitstekend geschikt als bijgerecht bij vele (Italiaanse) gerechten of zoals ik het deze keer maakte bij een tapasbuffet.
TIP: Ook erg lekker bij de gourmet of bbq.
Ingrediënten 8 personen
- 150 gram rucola- 2 bollen (buffel) mozzarella
- 6 tomaten (tros-, Roma-, of pruimtomaten)
- handvol blaadjes basilicum
- handvol geroosterde pijnboompitten
- 3 el groene pesto
- schilfers Parmezaanse kaas
- balsamico crème om mee te garneren
Bereidingswijze
- Doe de rucola in een schaal en doe de in partjes gesneden tomaat en stukjes (of schijfjes) mozzarella erop.
- Verdeel de groene pesto en de basilicum blaadjes eroverheen.
- Garneer met de schilfers Parmezaanse kaas en de Balsamico crème.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties