1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Zalm
  5. In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.

In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.

  • Italiaans, Streekgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2020

Ingrediënten 2 personen


2 stukken zalmfilet van 125 g
kneepje citroensap
250 g prei, in dunne ringen
1/2 el verse oregano, fijngehakt ( of 1 theelepel gedroogde)
2 el slagroom
4 kleine trostomaten, gehalveerd
250 g voor gestoomde aardappelschijfjes
1 el olijfolie
15 g gepelde pistachenootjes, grof gehakt
2 lage ovenschaaltjes ingevet


Verder heb je nodig


Ovenschaaltjes, snijplank en mes


In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.
In room gegaarde prei met zalm en tomaat uit de oven.

Een heerlijk en eenvoudig visschoteltje. 
Mijn man is geen echte liefhebber van prei, maar dit schoteltje kon hij zeer waarderen Lekker met de crunchy bite van de pistachenootjes. Gebruik 2 kleine één persoons schaaltjes of eentje voor 4 personen.( verdubbel dan uiteraard de hoeveelheden van de ingrediënten )  Dit beschreven gerecht bevatte naar mijn weten wat weinig groente en dusdoende heb ik de hoeveelheid tomaat en prei voor ons tweetjes wat verhoogd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de stukken zalm in met peper, zout en citroensap en laat dit 10 minuten intrekken.

Verdeel de prei over de 2 schaaltjes en meng er de room, peper, zout en oregano door.
met de room, zout , peper en oregano .

Leg de zalm ertussen en leg de gehalveerde tomaatjes erom heen.

Meng de aardappelschijfjes met de olie, wat peper en zout en leg ze over de zalm heen.

Bestrooi het gerecht met de grof gehakte pistachenootjes .

Zet de schaaltjes in het midden van de oven. Stel de oven op 200 graden in.
Bak de zalm in 35 minuten goudbruin en gaar. Kies voor de kleine schaaltjes 20 minuten.

Serveertip

Als je de oven pas inschakelt als het gerecht er al in staat, heb je niet alleen profijt van de opwarmwarmte. Door het geleidelijke opwarmen blijft het gerecht ook beter van smaak.

Bron

Het Nederlands visbureau eigen tekst en foto's en aanpassing



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top