1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Frisse linzensalade met paprika geitenkaas kappertjes en rode ui

Frisse linzensalade met paprika geitenkaas kappertjes en rode ui

  • Frans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-08-2020

Ingrediënten 2 personen


1 blikje linzen (plm. 300 gram), uitgelekt en afgespoeld.
1 middelgrote rode ui, in dunne halve ringen
2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
1 rode paprika, in reepjes
plm. 50 gram zachte jonge geitenkaas, in stukjes
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels uitgelekte kappertjes
Dressing:
2 eetlepels witte balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
peper, zout
1 eetlepel honing


Verder heb je nodig


Schaaltje voor de dressing
schaal voor de salade
vergiet of zeef


Lunchsalade met linzen, rode paprika, rode uiringen, kappertje, geitenkaas en een frisse dressing
Lunchsalade met linzen, rode paprika, rode uiringen, kappertje, geitenkaas en een frisse dressing

Op warrme dagen heb ik weinig zin in boterhammen en eet ik liever een lekkere frisse salade.
In mijn voorraadkast had ik nog een blikje linzen staan, in de koelkast een restant zachte geitenkaas, paprika, kappertjes en dan een "ui" hoort erbij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de linzen uitlekken in een zeef of vergiet en spoel ze goed af,
Doe de linzen in een schaal.
Meng de linzen met de kappertjes, paprikareepjes, lente-uitjes, peterseli en geitenkaas.
Klop de drssing van azijn, olie, peper, zout en honing.
Meng de dressing met de linzensalade.
Laat de salade plm. 1 uur intrekken voor je hem gebruikt.
Af en toe omscheppen.

Serveertip

In plaats van linzen kun je in deze salade ook witte bonen of kidneybonen gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top