1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Pescado a la Veracruzana Visfilet in pittige tomaat olijven kappersaus

Pescado a la Veracruzana Visfilet in pittige tomaat olijven kappersaus

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2020

Ingrediënten 4 personen


Plm. 600 gram visfilets (ik had kabeljauwhaasjes)
2 eetlepels bloem
2 + 2 eetlepels olijfolie
1 flinke ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (plm. 400 gram) (in beide recepten werd 800gram genoemd, vond ik teveel)
1 laurierblad, liefst verse
50 gram groene olijven zonder pit, in plakjes
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1 eetlepel gedroogde oregano
zout, peper
1 eetlepel Jalapenopepers (potje Casa Fiesta) of meer naar smaak
sap van 1 citroen


Verder heb je nodig


Hapjespan of grote koekenpan voor de saus
koekenpan voor de vis


Kabeljauwhaasjes in een heerlijke pittige Mexicaanse saus
Kabeljauwhaasjes in een heerlijke pittige Mexicaanse saus

Op zoek naar weer eens een andere saus voor mijn kabeljauwfilets kwam ik eerst terecht bij een recept van "Kochen & Geniessen" uit 2009 en daarna in mijn eigen kookboekenbibiotheek in het boekje "Wereldkeukens van AH, Mexico". De recepten weken enigszins van elkaar af. Ik heb een combinatie van beide recepten gemaakt. En dat viel in de smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In hapjesplan 2 eetlepel olie verhitten. Ui en knoflook hierin glazig bakken. Laurierblaadjes tegelijkertijd meebakken.
Tomatenblokjes toevoegen en ook even meebakken. Plakjes olijven, kappertjes, oregano en jalapenopeper door de tomatensaus roeren. Op smaak maken met peper en zout. Saus plm. 15 tot 20 minutenzachtjes laten sudderen tot een dikke saus ontstaat.
Ondertussen:
Kabeljauw besprenkelen met citroensap. Even laten intrekken.
Vis kruiden met peper en zout en aan beide zijden met bloem inwrijven.
Rest (2 eetlepels) olie verhitten in koekenpan.
Hierin de visfilets aan beide zijden op een middelhoge warmtebron goudbruin bakken (plm. 10 tot 12 minuten).
Visin de saus leggen en samen serveren.

Serveertip

Lekker met rijst of lekker stevig brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top