1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gemarineerde meloen met viognierwijn en dragon

Gemarineerde meloen met viognierwijn en dragon

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2020

Ingrediënten 4 personen


1 meloen
4 plakjes gedroogde ham
2 el dragon (gehakt)
verse kervel
40 cl witte wijn (viognier- of een andere droge witte wijn )
zwarte peper



Gemarineerde meloen met viognierwijn en dragon
Gemarineerde meloen met viognierwijn en dragon

=18pxChef Piet Huysentruyt: “Ik hou van meloen, met ham, in een soepje of gegrild. Bij gegrilde meloen laat ik wat wijn met suiker en sinaasappelsap inkoken tot siroop. Ik serveer de gegrilde meloen met de siroop en een bolletje ijs.”

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Snij de meloen in fijne schijfjes en overgiet met de wijn.
2 Maal er flink wat peper over en strooi er de gehakte dragon bij.
3 Serveer met de ham en versier met wat kervel.

Bron

Libelle - chef = Piet Huysentruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top